Menu
ANTIPASTI
-
Szef kuchni poleca
Deska Rozmaitości
Zestaw długo dojrzewających wędlin oraz serów w towarzystwie owoców kaparów, suszonych pomidorów, czarnych oliwek oraz bułeczek domowego wypieku. opakowanie -
BRUSCHETTA DI BUFALA 4 szt.
Włoskie grzanki delikatnie nasączone czosnkiem i oliwą, podane z pomidorkami cherry, serem bufala i dojrzewającą prosciutto crudo. -
FOCACCIA
Włoski chlebek z dodatkiem soli morskiej, rozmarynu oraz oliwy extra virgin. -
FOCACCIA z dodatkami
Włoski chlebek z dodatkiem soli morskiej, rukoli, pomidorków cherry, serem bufala oraz kremem balsamicznym. -
CARPACCIO
Cienkie plastry surowej polędwicy wołowej podawane z kaparami, rukolą, grana padano, polane oliwą extra virgin i kremem balsamicznym. -
GAMBERI APERITIVO
Krewetki (7szt.) duszone w białym winie, z dodatkiem czosnku, papryczki chili, posypane natką pietruszki podawane z pieczywkiem.
ZUPY
-
Szef kuchni poleca
ZUPA RYBNA/ZUPPA DI PESCE
Bulion na bazie ryb z dodatkiem owoców morza, langustynki, kawałków łososia, dorsza, suma z kaparami, czosnkiem oraz papryczki chili. -
CREMA DI POMODORI
Krem z pomidorów pelati z ziołami.
PIZZA NAPOLETANA
-
1. MARGHERITA
sos pomidorowy, mozzarella Fior di Latte, bazylia, oliwa extra virgin -
2. MARINARA
sos pomidorowy, czosnek, bazylia, oregano, oliwa extra virgin -
Oferta specjalna
3. COTTO
sos pomidorowy, mozzarella Fior di Latte, prosciutto cotto -
4. DIAVOLA
sos pomidorowy, mozzarella Fior di Latte, spianata piccante -
5. CAPRICCIOSA
sos pomidorowy, mozzarella Fior di Latte, prosciutto cotto, pieczarki, papryka, czarne oliwki -
6. FUNGHI
sos pomidorowy, mozzarella Fior di Latte, pieczarki -
7. SALAMI NAPOLI
sos pomidorowy, mozzarella Fior di Latte, włoskie salami napoli -
8. COTTO E FUNGHI
sos pomidorowy, mozzarella Fior di Latte, prosciutto cotto, pieczarki -
9. CARBONARA
śmietana, mozzarella Fior di Latte, pancetta, żółtko, czosnek, świeżo mielony pieprz -
Nowość
10. AUTUNNO
śmietana, gruszka, gorgonzola, orzechy włoskie, rukola -
11. FRUTTI DI MARE
sos pomidorowy, owoce morza, oregano -
12. LUCIFERO
sos pomidorowy, mozzarella Fior di Latte, włoska pikantna kiełbasa nduja, czerwona cebula, czarne oliwki -
13. NAPOLETANA
sos pomidorowy, anchois, kapary, czosnek, bazylia, oregano, oliwa extra virgin -
14. PANCETTA
sos pomidorowy, mozzarella Fior di Latte, pancetta, pieczarki, czerwona cebula -
15. CALZONE
ciasto zawijane w pieróg, sos pomidorowy, oregano, mozzarella Fior di Latte, szynka cotto -
16. QUATTRO FORMAGGI
kompozycja włoskich serów, mozzarella Fior di Latte, gorgonzola, scamorza, wędzony brie, grana padano -
Szef kuchni poleca
17. TOSCANA
sos pomidorowy, mozzarella Fior di Latte, dojrzewającą prosciutto crudo, rukola, pomidorki cherry, oliwa extra virgin -
18. VERDURA
sos pomidorowy, mozzarella Fior di Latte, warzywa grillowane (cukinia, bakłażan, pieczarki, papryka), rukola, oliwa truflowa -
19. MORTADELLA SPECIALE
pesto bazyliowe, mozzarella Fior di Latte, mortadella pistacchio, grana padano -
20. QUATTRO CARNI
sos pomidorowy, mozzarella Fior di Latte, prosciutto cotto, salami napoli, pancetta, dojrzewającą prosciutto crudo, czosnek, pomidorki cherry -
21. TONNO
sos pomidorowy, mozzarella Fior di Latte, tuńczyk, czerwona cebula, czarne oliwki -
22. BIANCA
mozzarella Fior di Latte, prosciutto cotto, krewetki tygrysie, suszone pomidory, grillowana cukinia, natka pietruszki, czosnek, papryczka chili -
23. ALE ROMANA
sos pomidorowy, mozzarella Fior di Latte, burrata, rukola, pomidorki cherry, polędwica wołowa solona, bresaola, dojrzewającą prosciutto crudo, krem balsamiczny, grana padano
PASTA
-
SPAGHETTI AGLIO OLIO E PEPERONCINO
Wąskie wstążki makaronu pszennego z oliwą extra virgin, czosnkiem, peperoncino oraz natką pietruszki. -
Szef kuchni poleca
TAGLIOLINE BOLOGNESE
Wąskie wstążki makaronu pszennego w sosie pomidorowym na bazie czerwonego wina z duszoną wołowiną, domową mieszanką ziół oraz z serem grana padano. -
TAGLIOLINE CARBONARA
Wąskie wstążki makaronu pszennego z żółtkiem jajka, pancetta, oprószone parmezanem, świeżo mielonym pieprzem oraz tymiankiem. -
Nowość
PANZEROTTI RICOTTA E SPINACI
Włoskie pierożki pszenne faszerowane ricottą i szpinakiem podawane w sosie śmietanowym z dodatkiem sera dojrzewającego lazur w towarzystwie szpinaku oraz czosnku, posypane świeżo mielonym pieprzem. -
TAGLIATELLE GAMBERETTI
Szerokie wstążki makaronu pszennego w sosie pomidorowo-winnym z krewetkami i cukinią, suszonymi pomidorami, czosnkiem, papryczką chili oraz natką pietruszki. -
GNOCCHI ALLA SORRENTINA
Włoskie kluseczki podane w sosie bazyliowo-pomidorowym z bufalą. -
TAGLIOLINE VERDI DI PARMA
Wąskie wstążki makaronu szpinakowego w sosie salsa rossa e pesto z dojrzewającą prosciutto crudo, suszonymi pomidorkami, oprószone grana padano. -
FRUTTI DI MARE
Świeży makaron jajeczny w sosie pomidorowo-winnym z dodatkiem krewetek, kalmarów, małż, ośmiornicy, cukinii, pomidorków cherry oraz natki pietruszki.
LASAGNE
-
LASAGNE BOLOGNESE
Makaron lasagne, sos bolognese, sos beszamelowy
SAŁATKI
-
SAŁATKA GAMBERETTI
Mix sałat w sosie vinegrette, krewetki tygrysie w sosie maślano-winnym, pomidorki cherry, cukinia grillowana oraz krem balsamiczny. -
SAŁATKA TONNO
Mix sałat w sosie vinegrette, tuńczyk, pomidorki cherry, czarne oliwki, czerwona cebula oraz krem balsamiczny. -
SAŁATKA ALE ROMANA
Mix sałat w sosie vinegrette, burrata, polędwica wołowa solona, bresaola, dojrzewająca prosciutto crudo, pomidorki cherry oraz krem balsamiczny. -
SAŁATKA CRUDO
Mix sałat z rukolą w sosie vinegrette, szynka parmeńska, suszone pomidory, karczochy, pomidorki cherry, ser grana padano oraz krem balsamiczny. -
SAŁATKA AROMA
Mix sałat w sosie vinegrette, gruszka, polędwiczka wieprzowa w zaprawie sojowej, ser pleśniowy, orzechy włoskie oraz krem balsamiczny.
DESERY
-
PANNA COTTA
opakowanie -
Szef kuchni poleca
TIRAMISU
opakowanie -
CANNOLI
NAPOJE
-
COCA-COLA 0,3l
-
COCA-COLA ZERO 0,3l
-
KINLEY TONIC
-
MOJITO
-
FANTA
-
SPRITE
-
CAPPY JABŁKO
-
CAPPY POMARAŃCZA
-
CAPPY CZARNA PORZECZKA
-
FUZE TEA BRZOSKWINIA
-
FUZE TEA CYTRYNA
-
WODA NIEGAZOWANA
-
WODA GAZOWANA
SOKI ŚWIEŻO WYCISKANE
-
SOK POMARAŃCZOWY
-
SOK POMARAŃCZA-GREJPFRUT
SYCYLIJSKIE MUSUJĄCE NAPOJE
-
MANDARINO VERDE
Napój z dodatkiem soku z zielonych mandarynek sycylijskich. -
CHINOTTO
Napój wytwarzany z naturalnego ekstraktu z gorzkich pomarańczy. -
ARANCIATA
Orzeźwiający napój z wyraźnie wyczuwalnym smakiem soczystej, sycylijskiej pomarańczy. -
ARANCIATA ROSSA
Napój z dodatkiem soku z czerwonej pomarańczy sycylijskiej.